Ta hjälp av de som kan

Det finns väldigt mycket som man behöver tänka på när det gäller villor och hus. Jag hade inte alls bilden av att det var så mycket som man var helt ansvarig för själv, som också ligger till ens egen uppgift att kontrollera ständigt och jämt. Det är helt enkelt inte bara att köpa ett hus och bo i det, man måste verkligen vara på tårna för att det ska vara ett hus som också går att leva i över en längre tid. Det är något som jag har insett och också något som jag har förstått att jag varken har tid eller kunskap till att genomföra. Därför gäller det att hämta den hjälp man kan få från de håll den finns.

Fukt och vatten – det värsta av dem alla

Som jag har fattat det ska varje husägare vara livrädd för det som fukt och vatten för med sig. Och det finns egentligen ingenstans man kan vara hundraprocentigt skyddad, för vatten och fukt finns både inne i huset och på utsidan av huset. Det i sin tur betyder att själva grunden på huset kan utsättas för mängder av olika angrepp och problem, om inte fuktskyddet är på plats på rätt sätt. Det samma gäller ju insidan med rör och allt som hör till. Att se till att de inte läcker är en viktig kontroll eftersom att det inte enbart kommer att påverka husets uppbyggnad, väggar och allt annat möjligt, det kommer också att kosta på när vatten står och spiller hela tiden, vilket gör att man får en onormalt hög vattenkonsumtion. Det brukar kunna kosta på det och det kan dra iväg om man inte upptäcker läckan i tid.

Dålig lukt är ett täcken

Om man verkligen är ute efter att kontrollera skicket på huset, och framför allt har källare eller krypgrund som grund, så är det lukten man ska tänka noga på och förändringar i den. Det brukar kunna vara ett första tecken på att det är något som är fel som har med fukt att göra, och är det något ställe som verkligen som ha och ge problem så är det fukt i källare. Det är ett område som man kanske inte så ofta befinner sig i, utan spenderar mestadels av tiden på övervåningen, så det blir inte lika naturligt att försöka ha koll på allt och allting i källaren eftersom att man inte är så mycket där.

Nu låter det kanske som att jag är någon expert på detta, men det är verkligen långt ifrån sanningen. Anledningen till att jag lärt mig så mycket om det var att jag hade problem med fukt och fuktskador i mitt hus, på olika ställen, och jag tog hitt Anticimex för att de skulle gå igenom det grundligt och noga. Av dem fick jag sedan lära mig en massa matnyttig information om vatten- och fuktskador och blev samtidigt hänvisad till att kolla igenom deras hemsida, där det stod betydligt mer om dessa problem, och framför allt hur man förebygger och upptäcker dem. Så det är något som jag varmt kan rekommendera till alla husägare – kontrollera vattnet och lär er vad som behövs kontrolleras!Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *