Som ett paket

Jag sysslar mest med målande i mindre format och då av det mer konstnärliga slaget. Att måla väggar eller hus, till exempel, är inte riktigt det jag sysslar med. Det är heller ingenting som jag kan, i vart fall så har jag inte provat på det ännu. Men det kommer att ändra på sig i framtiden, då jag nog blir så illa tvungen. Anledningen är helt enkelt den att jag ska skaffa mig ett fritidshus och även om jag kanske inte kommer att behöva måla det direkt så är det någonting som kommer att behöva göras förr eller senare. Det kommer nog att vara lite frestande att bli lite ”konstnärlig” med lite annorlunda färger och kanske lite mönster, men det måste jag nog hålla tillbaka. Grannarna skulle nog klaga annars, tror jag! Så jag får nog lägga band på mig är jag rädd.

Smart paketlösning
Huset som jag ska skaffa mig är en paketlösning, vilket innebär att jag får olika grundmodeller att välja mellan, som jag sedan kan modifiera lite som jag vill. Paketlösning fritidshus känns väldigt smart, då man får en grund att börja arbeta från vilket den som inte är arkitekt nog kan behöva, men som ändå kan få en personlig prägel. Samma gäller här som för målandet av huset: jag måste lägga band på mig lite och inte krångla till det ALLTFÖR mycket. Men lite karaktär måste det allt få, så att det sticker ut från mängden och visar att det är MITT sommarhus.

Sommarateljé
Tanken är också att det ska vara mer än ett fritidshus utan också kunna användas till min konstnärliga verksamhet. Det är nog så självklart att jag inte ens behöver nämna det. Jag ser riktigt fram mot att kunna tillbringa tid där om somrarna och låta mig inspireras av miljön och omgivningarna. Det låter nog som en kliché men är likväl sant. Som skapande människa så påverkas ens arbete i hög grad av var, när och hur.

Ännu dröjer det innan jag kan inviga fritidshuset men jag känner ändå att det redan inspirerar mig och påverkar mitt arbete till det bättre. Hur bra kommer det då inte att bli när jag väl kan flytta in i det? 🙂Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *