Mina jobb

första-chassitMålandet är som ni säkert förstår en väldigt kreativ process som måste behandlas med värdighet och kan inte skyndas på enbart för att någon har en deadline. Det är på många sätt en aldrig avslutad bok, eftersom att alstren som du skapar är kapitel i den roman du själv skriver om ditt eget konstnärsliv. Med det sagt så kommer man inte komma ifrån att beställningar som kommer in förväntas vara klara inom en viss tid och det är väl det som är den stora skillnaden mellan mina två olika inriktningar i konsten, nämligen det abstrakta som man inte kan sätta fingret på och det kommersiella, där produkter ska skapas och säljas så fort det bara går.

Min konstnärliga del
Som de allra flesta konstnärer så vill man arbeta med duk och akrylfärger, enbart eftersom att det är på duk som man får det absolut bästa resultatet. Att jobba på det här sättet tar väldigt lång tid och det är inte helt ovanligt att det tar mig upp mot ett halvår att bli helt klar med en tavla. Men det är inte enbart duken som får ta emot mina många penseldrag med färg, även andra material har fått utså sin beskärda del av mitt utlopp för konstnärlig frihet. Jag målar exempelvis väldigt gärna på glas, och beroende på hur detta glas ser ut och är formgett så kan man använda sig mycket av det naturliga ljuset för att skapa häftiga effekter tillsammans med de färger och former man målat dit. Dessa konstverk är hela tiden till försäljning för de som är intresserade av att köpa, men det är istället huvudområde nummer två så står för den största delen av försörjningen i hobbyverksamheten.

Min kommersiella del
Att måla datorer och datorchassin har kommit att bli en närmast succéartad inriktning för mig och jag har mycket att tacka min son för, som har gett mig inspiration och historia bakom alla de karaktärer som mina kunder vill ha målade på sina datorer. Det gör att jag kan ge respektive dator och dess motiv än bättre rättvisa och verkligen reflektera vilka de är, något som har visat sig mycket uppskattat av mina kunder hittills. Vi får se hur långt det bär och hur mycket jag orkar med, men just nu är det helt otroligt roligt att pyssla med det.