Lek med tyger

Att leka med tyg är spännande, och det finns många spännande saker man kan göra. Det klassiska lapptäcket är ju ett exempel. Från början var ju det något som man skapade av besparingsskäl. Allt tyg måste ju användas! Ungefär som trasmattor. Båda dessa saker är ju något som ingen längre egentligen ”behöver” göra i Sverige. Men ändå fortsätter de att finnas och vara populära hos många. Ungefär så är det jag tänker nu: jag ska försöka sy lite fina kuddöverdrag, men lite i ”lapptäckestil”, genom att sy ihop flera olika tygstycken. Tyg är något jag egentligen inte har arbetat med tidigare, så det kommer att bli riktigt spännande och en möjlighet till utveckling.

Eftersom jag inte har så mycket erfarenhet tidigare, och inte riktigt vet hur jag vill att slutresultatet ska se ut så kommer jag att behöva många och olika tyger. Därför så har jag beställt en hel hög mönstrade tyger från textilgallerian.se, så att jag har lite att arbeta med. Säkert så kommer jag att på olika sätt förstöra minst hälften av allt tyg eftersom jag som sagt inte riktigt vet vad jag gör. Men det är helt okej, och jag föredrar att lära mig på egen hand än att exempelvis gå på någon kurs om hur man syr. Sådana kan säkert vara bra, men om man lär sig vad som är ”rätt” och vad som är ”fel” på det sättet så är risken stor att det kan dämpa ens kreativitet, och det är ju den kreativa biten som är det viktiga för mig.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *