Hur ska ett bra kontor vara möblerat?

kontorDet är minst sagt en utmaning att möblera och inreda ett kontor. Till en början måste man se till vilka förutsättningar man har, om det är enskilda rum till respektive anställd, delade rum eller om alla befinner sig i ett kontorslandskap. Det som måste tas i beaktande är också att människor sysslar med olika saker, vilket i sin tur betyder att de kommer att ha behov av olika saker som möjliggör deras arbete. När man tar allt detta i beaktande kan det bli svårt att tillfredsställa alla behov, men det är alltid bra att ha en grund att utgå ifrån.

Till att börja med så behöver man helt klart ha tillräckligt stora skrivbord. De allra flesta har idag någon form av dataarbete och med det kommer också ett behov ett skrivbord där man dels kan ha viktiga papper och alla de anteckningar man gjort. Med bra utrymme får man lättare att hålla koll på sina saker och det medför också ett behov av förvaring. Det är väldigt bra om varje anställd har någon form av förvaringsmöjlighet i anslutning till sitt skrivbord eftersom det gör det lättare att organisera, dessutom ser kontoret mindre stökigt ut vilket kan vara ett stressmoment för en del.

Det absolut viktigaste är att lyssna in på vad dina anställda säger och vad det har för önskemål om förbättrade arbetsmiljöer. Lyssnar man och försöker lösa eller komma fram till kompromisser så kommer man till slut nå ett läge där situationen är helt idealisk. En snyggt och välplanerat kontor möjliggör en bra arbetsinsats!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.