En mysig dataplats

Eftersom att sonen är så intresserad av sin dator som han är, har det blivit ett givet måste för mig att göra mig delaktig i det hela, inte enbart genom att måla datorn. Som ni vet så har jag också en förkärlek till allt som har med kontorsinredning att göra, och det finns ingen bättre försökskanin på detta än min kära grabb! Han har fått utstå ganska mycket genom åren, men det ska sägas att han har varit tapper och alltid vågat prova på alla de förändringar och idéer som hans mamma har kring hur datorplatsen egentligen ska se ut.

Jag har läst mycket vad som är bra ergonomi när man sitter vid en dator och eftersom att jag känner min son väl så vet jag också vad han skulle kunna tänka sig att göra och vad som verkligen är helt omöjligt att få till. Till att börja med så köpte vi oss en bekväm och samtidigt rejäl stol, för det är viktigt att kontorsstolen man använder erbjuder bra komfort, men den ska samtidigt inte vara för mjuk då man riskerar att hasa ner i stolen. Själva skrivbordet är höj- och sänkbart, vilket är väldigt bra för att förändra positionen.

Viktigt är det också med hjälpmedel till datorn, som stöd för armar och händer för att undvika slitningar. Sedan är det livsviktigt med bra ljus. Ljuset ska inte vara för skarpt, men inte heller för mörkt och tar man in olika textiler i utformningen kan man verkligen få till en datorplats som är lika mysig som den är en plats för spännande händelser.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *