Design och konst i ringar

Konst är något som är väldigt personligt och något som vi måste få tycka olika om. Ända finns det de som uttryckligen har mandatet att säga och tycka till om konst, och vad som sak definieras som det. Det är också fullständigt normalt. Det är så det har varit i alla tider, och för att få den positionen i samhället så måste man också ha befunnit sig i den länge. Det gör att det blir en elit som har sista ordet när det kommer till konst, både modern och klassisk, men bara för att det finns en vedertagen form som klassas som konst betyder det alltså inte att du inte kan betrakta andra saker som konstverk.

Ring från Blingit

Ring i tidlös design. Bild: Blingit.se

Jag personligen tycker att det finns konst att hitta i det mesta, allt från vitvaror till smycken. Ta bara en sådan sak som ringar. Det finns något väldigt poetiskt med ringar, för de är tämligen tidlösa, med några få undantag, och det behövs inte speciellt mycket för att skapa fantastiska konstverk. Ta ringar i Blingits webbutik som exempel. Där finns det helt fantastiska exemplar på sådant som jag betraktar som konst, och säkert finns det något som du också gillar.

Men konsten ligger som sagt i betraktarens ögon och det finns fler aspekter i det hela. Konst ska också betyda något och säga någonting, och det är väl få saker som säger så mycket som en ring på ett ringfinger. Så det personliga är alltså det viktigaste när det gäller betraktande av konstföremål, och låt de andra syssla med sina. Så länge du älskar din konst så kan ingen ta det ifrån dig.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *